Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

31 jul ‘18

VIB en GlasDraad Groene Hart Zuid slaan handen ineen voor beheer glasvezelnetwerken

Op maandag 30 juli hebben Luit Huisman en Herman Bolmer namens VIB Netwerken een vijfjarige overeenkomst getekend met glasvezelaanbieder GlasDraad Groene Hart Zuid over het beheer van het nieuwe glasvezelnetwerk. De aanleg hiervan wordt momenteel voorbereid, nadat GlasDraad Groene Hart Zuid in juli een succesvolle vraagbundeling afsloot in onder meer het buitengebied van Woerden en Bodegraven-Reeuwijk.

Controle
VIB Netwerken zal tijdens het gehele bouwproces toezien op de kwaliteit van het aan te leggen netwerk.. ”VIB fungeert als een soort kwaliteitsafdeling”, stelt Gerrit Franken , Manager Operations  van GlasDraad. “Ze zullen onder meer nagaan of de aanleg voldoet aan de bestaande wetgeving en is  uitgevoerd volgens de werkafspraken, vanaf start bouw tot aan de oplevering. Verder voeren zij preventief en correctief onderhoud uit, leggen zij na de nieuwbouwfase de na-aansluitingen aan en zorgen ze dat de netwerkadministratie op orde blijft.”

Hogere netwerkkwaliteit
GlasDraad Groene Hart Zuid is verheugd over de samenwerking met VIB. Met de vijfjarige beheerovereenkomst verwachten zij een nog hogere netwerkkwaliteit te kunnen garanderen. De eerste bouwwerkzaamheden staan gepland voor dit najaar.