Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

09 jul ‘18

Balans glasvezelcampagne GlasDraad Groene Hart Zuid wordt opgemaakt

Het buitengebied van Woerden-west, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk krijgt glasvezel. Voor Woerden-oost worden de tellingen de komende dagen bijgewerkt.

 

Woerden-west, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk krijgen glasvezel

De campagne van glasvezelaanbieder GlasDraad Groene Hart Zuid is vandaag, 9 juli, officieel ten einde. Nu de balans per deelgebied is opgemaakt kan geconstateerd worden dat de stand in Woerden-oost 37% is. GlasDraad heeft nog een paar dagen nodig om alle contracten te verwerken en is vol vertrouwen dat daarna de benodigde 40% ook hier op de teller verschijnt. De andere deelgebieden, Woerden-west, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk, hebben de benodigde 40% (ruim) voor de einddatum al gehaald. Zij zijn gegarandeerd van glasvezel van GlasDraad.

 

Inschrijven nog mogelijk

Zolang de administratieve verwerking van de contracten uit Woerden-oost nog loopt kan er nog ingeschreven worden. Vrijdag sluit de inschrijving definitief. Bovendien is er behoorlijk wat onduidelijkheid ontstaan tijdens de campagne als gevolg van de aanwezigheid van twee partijen tegelijkertijd in deze deelgebieden. Daarom geeft GlasDraad de bewoners in de andere deelgebieden ook de gelegenheid om zich alsnog, en tegen dezelfde voorwaarden, in te schrijven bij een van de serviceproviders.

 

Aanleg

GlasDraad gaat in gesprek met Glasvezel buitenaf om de krachten van aanleg in Woerden te bundelen en zo minimale overlast voor de bewoners te veroorzaken. De aanleg zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 van start gaan.

 

Succesvolle vraagbundeling

Eerder sloot GlasDraad Groene Hart al een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost. Hier wordt de aanleg van glasvezel momenteel voorbereid en de verwachting is dat alle aangemelde huishoudens voor de zomer van 2019 genieten van hun toekomstbestendige glasvezelaansluiting.