Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

06 jul ‘18

GlasDraad Groene Hart Zuid legt ook glasvezel aan in Bodegraven-Reeuwijk!

Het buitengebied van Bodegraven-Reeuwijk krijgt glasvezel. Dat is de conclusie nadat vandaag het percentage inschrijvingen in dit deelgebied, enkele dagen voor de sluitingsdatum, de benodigde grens van 40% al is gepasseerd.

3 Van de 4 deelgebieden zijn de 40% gepasseerd

De glasvezelaanbieder GlasDraad Groene Hart Zuid is momenteel actief in het buitengebied van het Groene Hart. Deze regio is verdeeld in vier deelgebieden: Woerden-west, Woerden-oost, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk. Per deelgebied is tenminste 40% aanmeldingen vereist om het glasvezelnetwerk in dat deelgebied te gaan aanleggen. De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oudewater en Woerden-west was al definitief. Daar komt Bodegraven-Reeuwijk nu bij. Het aantal inschrijvingen in deelgebied Woerden-oost loopt eveneens hard op. Nog maar enkele inschrijvingen te gaan en ook daar wordt de magische 40% grens overschreden. De GlasDraad campagne loopt nog tot maandag 9 juli. Kijk voor meer informatie op groenehart-zuid.glasdraad.nl.

Compensatie overige deelgebieden

Het realiseren van de benodigde percentages in Woerden-west, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk betekent ook goed nieuws voor het laatste deelgebied Woerden-oost. Mocht GlasDraad Groene Hart Zuid daar onverhoopt geen 40% halen, kan dit worden gecompenseerd met de positieve resultaten uit de andere deelgebieden. GlasDraad is positief gestemd.

Aanleg

In Woerden is nog een andere aanbieder actief. Het kan zo zijn dat twee partijen glasvezel gaan aanleggen. Wij gaan na 9 juli in gesprek met Glasvezel buitenaf om de aanleg te coördineren en proberen de aanleg in die gebieden te combineren.

Succesvolle vraagbundeling

Eerder sloot GlasDraad Groene Hart al een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost. Hier wordt de aanleg van glasvezel momenteel voorbereid en de verwachting is dat alle aangemelde huishoudens voor de zomer van 2019 genieten van hun toekomstbestendige glasvezelaansluiting