Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

04 jul ‘18

Opnieuw goed nieuws! Na Oudewater gaat GlasDraad Groene Hart Zuid ook glasvezel aanleggen in Woerden

Geweldig nieuws, want ook het buitengebied van Woerden-west krijgt de beschikking over glasvezel. Het percentage inschrijvingen in dit deelgebied is de benodigde grens van 40% gepasseerd. GlasDraad voert tot maandag 9 juli campagne in vier deelgebieden, waaronder Woerden-west. Per deelgebied is tenminste 40% aanmeldingen vereist om het glasvezelnetwerk in dat gedeelte te gaan aanleggen. De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oudewater was al definitief, daar staat het percentage al geruime tijd op 53%.

 

Compensatie overige deelgebieden

Maar ook de bewoners en ondernemers in het deelgebieden Woerden-oost en Bodegraven-Reeuwijk schrijven zich in groten getale en met veel enthousiasme in bij GlasDraad. De vereiste percentages lopen hard op. Het nu al behalen van de percentages van de vraagbundeling in Woerden-west en in Oudewater is ook goed nieuws voor de twee deelgebieden Woerden-oost en Bodegraven-Reeuwijk. Mocht in één van deze twee deelgebieden onverhoopt geen 40% behaald worden, kan dit namelijk worden gecompenseerd met een positief resultaat in een ander deelgebied. Op die manier zijn de verwachtingen voor het hele buitengebied van Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk positief gestemd en verwacht GlasDraad de regio te kunnen voorzien van glasvezel en alle bijkomende voordelen.